Gå til indhold
FORSIDEN | LÆS OP | REN TEKST | PRINT |

Region SyddanmarkSpecialcenter Syddanmark


Specialcenter SyddanmarkpilAfdelingerpilBørnehusene - Middelfart

Børnehusene - Middelfart

Børnehuset i Middelfart er et botilbud med plads til 10 børn og unge i alderen 3-20 år, der har nedsat funktionsevne samt udfordringer på det kognitive, følelsesmæssige og sociale område. Der er mulighed for at oprette enkeltmandsprojekter.

Målgruppen

Målgruppen har en betydelig nedsat funktionsevne, der kan udspringe af en diagnose eller et syndrom som Downs Syndrom, Williams syndrom, ADHD, føtalt alkoholsyndrom og autisme-spektrum forstyrrelser. Målgruppen har udfordringer på det kognitive, følelsesmæssige og sociale område, der kan komme til udtryk ved stor følelsesmæssig frustration samt udafreagerende adfærd. De fleste i målgruppen har et verbalt sprog, mens andre kommunikerer med lyde, kropssprog, metoder som tegn til tale, pecs eller elektroniske hjælpemidler som MyTalk.

Boligen

Værelserne er lyse og er på ca. 12 m2. Værelserne er børnenes og de unges hjem, og er indrettet med personlige ting og efter barnets/den unges ønsker.

Børnehuset Middelfart er opdelt i to afdelinger: - Rød afdeling med fire værelser, en opholdsstue og en mindre spisestue samt husets køkken. - Blå/grøn afdeling med syv værelser, der er fordelt på to gange samt to stuer med spiseplads. Der er kælder med en stor aktivitetssal til de mere pladskrævende udfoldelser. Der er en pavillon, der kan anvendes til enkeltmandsprojekter.

Beliggenhed

Børnehuset ligger i Røjle, få kilometer fra Middelfart og Strib. Huset ligger landligt og omgivet af mindre skov samt åbne marker. Det er placeret for enden af en lukket grusvej, i rolige omgivelser med udsigt til begge lillebæltsbroer, tæt på strand og skøn natur.

Faciliteter

Børnehuset i Middelfart har en stor grund med let kuperet terræn samt boldbane og legeplads, der giver god mulighed for fysisk udfoldelse, som boldspil, trampolin, gynge, cykling, mooncar, bål og hulebyggeri. Der er også gode muligheder for fysiske udfoldelser i husets kælder.

Aktiviteter

Børnene og de unge går i børnehave, skole eller på STU. I fritiden planlægges aktiviteterne ud fra den enkeltes ønsker og funktionsniveau. Aktiviteterne kan være udendørs- og indendørslege eller almindelige daglige gøremål. Nogle af børnene og de unge deltager i fritidsaktiviteter som spejder, ridning og ungdomsklub.

Weekendernes indhold er forskelligt og planlægges ud fra ønsker og behov hos de børn og unge, der er i huset i weekenden. Børnene og de unge har også mulighed for at tage hjem til deres forældre eller pårørende i weekenderne.

Der er faste årlige traditioner for arrangementer, som forældre og pårørende inviteres til. Det er sommerfest, halloweenfest og et juleaftensarrangement op til jul, hvor julemanden kommer med gaver.

Pædagogiske metoder

I Børnehuset i Middelfart arbejder vi ud fra en rehabiliterende tilgang. Vi arbejder anerkendende og ressourcefokuseret og tager udgangspunkt i den enkelte i valget af metoder. Vi anvender bl.a. metoderne Plan98, KRAP og Low Arousal.

Vi anvender forskellige former for visuelle kommunikationssystemer som boardmaker, social stories, pictogrammer og pecs.

Samarbejdet med pårørende

Forældre er de vigtigste personer for barnet og den unge, og forældre samt resten af familien er meget velkomne i huset. Forældre har også mulighed for at deltage i møder og lægebesøg. Vi inddrager forældrene i barnets/den unges hverdag og anvender forældres erfaringer og viden.

Forældre inviteres til to årlige børnemøder, to årlige forældremøder samt til sommerfest, halloween og julearrangement.


Senest opdateret den 18-12-2018
Skriv til SocialområdetTilgængelighedserklæring