Gå til indhold
FORSIDEN | LÆS OP | REN TEKST | PRINT |

Region SyddanmarkSpecialcenter Syddanmark


Specialcenter SyddanmarkpilAfdelingerpilBørne- og ungehusene Udby

Børne- og ungehusene Udby

Målgruppe

Børn og unge med markante og ofte multible problemstillinger, typisk i form af sociale, emotionelle, kognitive og psykiatrinære vanskeligheder. Der er tale om aldersvarende kompetencer på nogle områder og markant forsinket udvikling på andre. Børnenes primære udfordringer er på det kognitive, følelsesmæssige og sociale område og kan komme til udtryk ved stor følelsesmæssig frustration, manglende forståelse for konsekvenserne af egen adfærd, manglende forståelse for sociale sammenhænge, manglende empati og udadreagerende adfærd. Vi modtager børn og unge mellem 6 og 18 år (23 år)

Omgivelser og faciliteter

Børne-og Ungehusene Udby ligger smukt placeret lidt uden for Nørre Aaby, på Fyn. Der er store græsarealer, skov og en bål hytte. Institutionen består af to afdelinger, Hus 1 og Hus 2, skolebygning og en administrationsbygning. Alle værelser har eget toilet og bad. I administrationsbyningen ligger et centralkøkken, hvor der hver dag tilberedes sund frokost og aftensmad. I hver ende af husene findes anretter køkkener, hvorfra aftensmaden varmes og serveres.

Behandling

Behandlingen tilrettelægges individuelt, så det passer til det enkelte barns udviklingstrin.  Arbejdet er tilrettelagt som et helhedsorienteret tilbud, hvor skolen og bodelen arbejder sammen om at støtte og udvikle børnenes færdigheder og kompetencer. 

Den sociale træning tilrettelægges ligeledes ud fra barnet eller den unges udviklingstrin og ressourcer. Målet er, at barnet/den unge lærer at begå og klare sig så godt som muligt efter opholdet på Børne- og Ungehusene.

Træningen kan omfatte almindelig daglig læring (ADL), hvor læringsmålene fx kan være hygiejne, madlavning, træning i at omgås andre hensigtsmæssigt, begå sig i trafikken og i de behov den enkelte ellers måtte have.

Skole

Skoletilbuddet tilrettelægges efter det enkelte barns/den unges behov og forudsætningen. Der tilbydes intern skole til børn og unge der er bosat på Børne- og Ungehusene Udby, mens andre er indskrevet på andre specialskoler.

Fritid

Tiden efter skolen er som i de fleste hjem en blanding af fritid, planlagte aktiviteter og pligter. Børnene og de unge skal for eksempel selv, med pædagogisk støtte, holde orden på deres værelser. Vi tilrettelægger eftermiddagene og aftenerne i samarbejde med den enkelte og prøver i størst mulig omfang at tilgodese de ønsker, der er. Vi opfordrer de unge til at gå til fritidsaktiviteter i nærområdet.
 

Samarbejdet med pårørende

Forældre er de vigtigste personer for barnet og den unge, og forældre samt resten af familien er meget velkomne i huset. Forældre har også mulighed for at deltage i møder og lægebesøg. Vi inddrager forældrene i barnets/den unges hverdag og anvender forældres erfaringer og viden.


Senest opdateret den 06-04-2021
Skriv til SocialområdetTilgængelighedserklæring